Brug kravspecifikationen til valg af platform til din webshop

Hvilken webshop platform skal jeg bruge? Dette er nok det sværeste spørgsmål at få et godt svar på. Du render hurtigt ind i en problematik med, at ingen konsulenter er ”objektive”. Alle der tidligere har startet en webshop, har en række erfaringer, som alt afhængig af det kosmiske univers, har været positiv eller negativ.

Jeg er ingen undtagelse. Jeg kan ikke være objektiv – det har jeg simpelthen for meget erfaring til at kunne være.

Derfor vil denne artikel i stedet handle om, hvad en god platform bør indeholde – og til sidst, vil jeg komme med en anbefaling til et par shop systemer. Dem må du så finde ud af, om er noget for din webshop.

Husk en god kravspecifikation

Det kan virkelig være en stor frustration, at skulle lave en kravspecifikation, for det bliver hurtigt teknisk – men ikke desto mindre, er den sindssyg vigtig.

Det er dit værn overfor den webdesigner du vælger, at han ikke bare laver noget ”standard”, som ikke passede til dine forventninger. Sætter du ikke krav, så får du standard løsningen.

Det er rigtig ofte, at jeg hører på folks dårlige erfaringer med bureauer, og folk kalder så disse bureauer for ”hajer”, ”klamphuggere” og ”fuskere”. Det har jeg det lidt svært med – for hvad nu, hvis de en dag også kalder mit webbureau for det.

Når jeg får spurgt ind til sagen, så er den største årsag ofte, at de bare ikke havde fået afstemt forventninger – noget du kan gøre via en kravspecifikation.

Jeg tror altid som udgangspunkt, at alle mennesker virkelig forsøger at gøre deres bedste – ellers var de forhåbentlig ikke i denne branche. Jeg gør i hvert fald altid selv – men nogle gange kører ting af sporet, hvis det kunden modtager, ikke lever op til forventninger. Det er ofte et spørgsmål om manglende kendskab til, hvordan standard funktionerne fungerer i det valgte system.

Prøv en demo, og pas på med ekstra udvikling

Du skal derfor huske at prøve en demo, af det system som du bliver anbefalet. Lever det op til forventningerne, har det de funktioner du efterspørger. Ofte har shopsystemet måske ikke den funktion, og så er webbureauer ofte tilbøjelige til at sige, at det kan de bare lige udvikle. Ofte til en høj merpris. Det er der som sådan ikke noget galt i – men årsagen til, at de vil lave speciel udvikling, er fordi det som regel er det eneste system de arbejder med.

Måske lå der et andet system, lige ovre på den anden side af internet-engen, som havde denne funktion, og så sparede du 100.000 i speciel udvikling til det andet system. Kig dig altid lidt omkring, inden du vælger at sige blankt ja til den udvikling. Det kan godt være, at du ender med at udvikle det, hvis det er meget specielt.

50 punkter i en kravspecifikation

Denne liste er ikke ultimative krav til en webshop platform, men det er ting du bør overveje skal være en del af din webshop. Det er en række ”need to have” og ”nice to have”. Hvad der ”need” og ”nice”, er helt op til dit koncept og forretning.

OBS!!

Det er vigtigt at pointere, at følgende liste ikke alle er noget systemet SKAL indeholde – det er en liste der skal få dig til at tænke over, hvad du har behov for.

Artikel kun for Skolen + Bonus medlemmer

Du skal være medlem med adgang til Skolen + Bonus for at læse resten af artiklen.
Du kan blive medlem her.

Kommentarer